Porcijos 6. Užtruksite apie 1 val.
- 2 st tarkuotos cukinijos;
- 0,5 svogūno;
- apie 100 g sūdytos šoninės;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 2 kiaušiniai;
- apie 50 g fermentinio / mocarela sūrio;
- 1 v. š. smulkintų žalumynų: krapai, petražolės, bazilikai, svogūnų laiškai;
- 4 – 6 v. š. miltų.
Padažui:
- 0,5 svogūno;
- 100 g sūdytos šoninės;
- 1 sauja voveraičių;
- 1 a. š. „Sviestelis“ prieskonių;
- 1 a. š. miltų;
- Žiupsnis juodųjų pipirų;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 v. š. smulkintų krapų ir svogūnų laiškų.
Cukinijų apkepo receptas
Tarkuotą cukiniją pabarstome druska ir palikome apie 20 min.
Šoninę supjaustome kubeliais ir pakepiname keptuvėje, kol gražiai apskrus. Šalia beriame smulkintą svogūną. Kepiname, kol šis suminkštės.
Nuo cukinijų nuspaudžiame skystį. Mušame kiaušinius, suberiame tarkuotą sūrį, smulkintus žalumynus, miltus, pipirus, kepintą šoninę su svogūnu. Masę gerai išmaišome. Pilame į kepimo indą ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 200 * C T apie 40 min.
Ruošiame padažą.
Šoninę supjaustome smulkiais gabalėliais. Beriame į keptuvę ir pakepiname, kol ši gražiai apskrus. Sudedame smulkintą svogūną, voveraites ir kepiname apie keletą min, kol svogūnas suminkštės. Pabarstome miltais, druska, pipirais ir „Sviestelis“ prieskoniais. Gerai išmaišome. Supilame grietinėlę ir kaitiname, kol padažas sutirštės. Pabarstome smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.











































































































































































































































































































